Eerste overlegplatform voor erfgoedbibliotheken

Fragment uitnodiging voorstelling Vlaamse Erfgoedbibliotheek 11-06-2010

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek organiseert minimaal één keer per jaar een overlegplatform voor alle erfgoedbibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Deze bijeenkomst moet uitgroeien tot een forum voor dialoog, informatie-uitwisseling en samenwerking voor alle medewerkers van erfgoedbibliotheken. Het eerste overlegplatform vindt plaats op 11 juni in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience te Antwerpen.

• 13:00 – Onthaal met koffie
  • 13:30 – Verwelkoming, opzet van het overlegplatform (Pierre Delsaerdt, voorzitter)
  • 13:40 – Van overlegplatform tot Vlaamse Erfgoedbibliotheek (An Renard, secretaris-penningmeester)
  • 13:50 – Voorstelling van de werking van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en lancering van de organisatiewebsite door de medewerkers
  • 14:20 – Vragenronde
  • 14:30 – De procedure voor het behalen van een kwaliteitslabel als erfgoedbibliotheek (Katrijn Van Kerchove, Agentschap Kunsten en Erfgoed)
  • 15:00 – Vragenronde

Aansluitend kan u een rondleiding volgen achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Aanvullende informatie

De rondleiding en deelname aan het overlegplatform zijn gratis, maar het aantal plaatsen is voor beide activiteiten beperkt. Daarom vragen we u om vóór 1 juni in te schrijven.

11-06-2010

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Nottebohmzaal
Hendrik Conscienceplein 4