Leerstoel Boek.be: 'Old Books and E-Books: Friends or Enemies?' (Robert Darnton)

Robert Darnton

De Leerstoel van Boek.be is een jaarlijks terugkerend evenement rond een actueel thema in het boekenvak. De Leerstoel wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.

Dit jaar is de keynote-spreker niemand minder dan professor Robert Darnton. Darnton is een wereldvermaarde cultuurhistoricus die als geen ander geplaatst is om de evolutie van het boek in een bredere context te plaatsen. Darnton is niet alleen directeur van de Universiteitsbibliotheek van Harvard, hij is ook de grondlegger van het Gutenberg e-project en zat op de eerste rij bij de afspraken tussen Google en de Amerikaanse universiteiten. In zijn boek The Case for Books. Past, Present, and Future (2009) komt hij uitgebreid op deze ervaring terug.

In zijn lezing voor de Leerstoel Boek.be gaat Darnton dieper in op de verhouding tussen het gedrukte boek en het elektronische boek. Hij maakt een evaluatie op van het Google Book Search programma vanuit zijn ervaring als gesprekspartner van Harvard University en plaatst het binnen een historisch perspectief.

Meer informatie vindt u op Boekenvak.be.

• 15.30u Ontvangst
  • 16.00u Verwelkoming door prof. dr. Alain Verschoren (Rector Universiteit Antwerpen)
  • 16.15u Prof. Robert Darnton (Carl H. Pforzheimer University Professor at Harvard, Director of the Harvard University Library): 'Old Books and E-Books, Friends or Enemies?'
  • 17.30u Slotwoord door Geert Joris (Boek.be)