Symposium 'Early Dutch Books Online. De revolutionaire jaren 1780-1800 digitaal'

Logo Early Dutch Books Online

Op donderdag 26 mei 2011 presenteren de Koninklijke Bibliotheek en de bibliotheken van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden de databank Early Dutch Books Online. Rond de 10.000 in Nederland uitgegeven boeken met meer dan twee miljoen pagina's uit de periode 1780-1800 zijn hiervoor gedigitaliseerd. In samenwerking met de 'Werkgroep 18e Eeuw' is een symposium georganiseerd waaruit de nieuwe onderzoeksmogelijkheden blijken die een dergelijk groot tekstcorpus biedt. 's Middags, na het symposium, geeft prof. dr. Wijnand Mijnhardt een lezing en wordt de website officieel gelanceerd.

Deelname is gratis. In verband met het aantal beschikbare plaatsen vragen wij u zich uiterlijk 18 mei aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar: edbo@library.leidenuniv.nl, onder vermelding van 'aanmelding symposium' en/of 'aanmelding lezing', of telefonisch via het secretariaat van de universiteitsbibliotheek Leiden: 071-5272832.

Meer informatie vindt u op de website van de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.

26-05-2011

Stadsgehoorzaal
Aalmarkt 7
Leiden