Tentoonstelling 'Vlaamse miniaturen'

Affiche expo Vlaamse Miniaturen, KB België

De Koninklijke Bibliotheek van België en de Bibliothèque nationale de France bundelen hun krachten om de bloeitijd van de Vlaamse miniatuurkunst in het volle daglicht te zetten. Ze organiseren een dubbeltentoonstelling die opent in Brussel (van oktober tot december 2011) en daarna een vervolg krijgt in Parijs (van maart tot juli 2012). Het publiek krijgt op elke plaats verschillende handschriften te zien. In totaal worden maar liefst 140 prestigieuze verluchte handschriften aan het publiek voorgesteld. Sommige zijn al meer dan 50 jaar niet meer getoond, andere zijn onbekend.

Dit gemeenschappelijk project is het resultaat van het onderzoek dat sinds meerdere jaren in beide instellingen wordt gevoerd en dat reeds verwerkt werd in een aantal wetenschappelijke catalogi. De expositie zal niet alleen oog hebben voor de stukken zelf, maar ook de context waarin de stukken tot stand zijn gekomen zal uitgebreid aan bod komen.

Aanvullende informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Koninklijke Bibliotheek van België.

30-09-2011 - 30-12-2011
  • 28-09-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)