Tentoonstelling 'Grafisch geluk'

Affiche tentoonstelling 'Grafisch geluk'

In Museum Hilversum is tot en met 2 februari de tentoonstelling 'Grafisch geluk' te zien. Deze tentoonstelling brengt aan de hand van politieke en reclame-affiches, verpakkingen en bijzondere affiches uit de hoogtijdagen van het Nederlandse ontwerp een overzicht van 100 jaar Nederlandse grafische vormgeving.

Steendrukkerij de Jong & Co

Aanleiding voor de tentoonstelling is het onderzoek naar steendrukkerij de Jong & Co, van 1911 tot 1994 gevestigd in Hilversum. Bij deze kwaliteitsdrukker werkte de voorhoede van de Nederlandse ontwerpwereld. In de jaren '50 en '60 van de 20e eeuw vormde het bedrijf een knooppunt voor de culturele voorhoede. Met het overzicht van deze belangrijke drukkerij en de hieraan gebonden ontwerpers wordt de ontwikkeling van het grafische vak in de afgelopen eeuw in beeld gebracht.

Grafische hoogtepunten

Naast grafische hoogtepunten uit de vorige eeuw, besteedt de tentoonstelling aandacht aan grafisch ontwerpers die op dit moment de voorhoede vormen. Zij bezingen, ondanks de technologische vooruitgang, in alle toonaarden de liefde voor het typografisch ontwerp en een ambachtelijk werkproces. Met deze gelijktijdige vooruit- en terugblik vanuit het perspectief van het ambacht, beschouwt de tentoonstelling de ontwikkelingen in het grafische vak.

19-01-2012 - 02-02-2012

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
Hilversum