Collegagroepen 'Migratie en cultureel efgoed'

Logo FARO

FARO organiseert in 2012 in samenwerking met onder andere Erfgoedcel Brussel, Stemmen uit Babel, Amsab-ISG en het Minderhedenforum een reeks collegagroepen ‘Migratie en cultureel erfgoed’. Tijdens de collegagroepen kunnen ervaringen rond migratie en interculturaliteit worden uitgewisseld maar wordt ook verdieping gezocht door diverse thema’s aan te boren.

Elke bijeenkomst duurt een hele dag. Aan het begin krijgt u de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met collega’s. Vervolgens wordt een thema onder de loep genomen waarbij erfgoed en migratie elkaar raken en dat een nieuwe kijk kan bieden op omgaan met cultureel erfgoed. De dag wordt telkens afgerond door een bezoek van of aan een praktijkvoorbeeld.

Programma
  • 26 april 2012 (Brussel), Thema: De lokale omgeving als inspiratiebron voor migratie en erfgoed
  • 11 oktober 2012 (Gent), Thema: De stem van de etnisch-culturele minderheden over cultureel erfgoed

Deelname aan de collegagroepen is gratis, inschrijven is verplicht. Klik op de datum voor meer informatie over de thema's en de mogelijkheid tot inschrijven.

26-04-2012
  • 26-03-2012
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)