Tentoonstelling 'Les Lettres du Désir'

Affiche tentoonstelling 'Les Lettres du Désir'

Elk groot literair of schilderkunstwerk ontstaat door amoureuze passie of een schreeuwend gebrek. In de tentoonstelling 'Les Lettres du Désir' in Bibliotheca Wittockiana wordt het verlangen opgeroepen doorheen sporen bewaard in de Archives & Musée de la Littérature.

Van de mythische briefwisseling tussen de echtgenoten Verhaeren tot de oorlogsontboezemingen tussen de schilder Rik Wouters en zijn vrouw Nel, van de passie die Christian Dotremont met Gloria verenigt en bepaalde logogrammen voedt. Passie die ook de tekeningen inspireert van Dominique Rollin door Bernard Milleret; via intieme brieven, dagboek en manuscripten van Suzanne Lilar die het watermerk tekent van La Confession anonyme, tot de Cartes transparentes van Barbara in Brussel. Deze bliksems en dynamische momenten geven het kunstwerk een ongekende vlucht waarvan wij de hoogtepunten bewonderen in de toonkasten van de Wittockiana.

De bezoeker zal ook Georgette Leblanc ontdekken, de gezellin-vertaalster van Maurice Maeterlinck de auteur van , L’Oiseau bleu, de zakboekjes met teksten en tekeningen van Jean-Claude Pirotte en nog vele andere verrassingen.

25-10-2012 - 27-01-2013

Bibliotheca Wittockiana - Museum van de Boekbindkunst
Bemelstraat 23
1150 Sint-Pieters-Woluwe