Congres 'Illustrating the Early Printed Book'

Houtsnede

Op 12 april 2013 organiseren Hes & De Graaf Publishers, de Koninklijke Bibliotheek (KB), en de Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV) in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag een congres ter gelegenheid van de publicatie van de langverwachte heruitgave van Ina Kok’s alom bewonderde en baanbrekende proefschrift over houtsneden in incunabelen gedrukt in de Nederlanden tussen 1475 en 1501.

Tijdens het congres zal het boek Woodcuts in Incunabula printed in the Low Countries officieel worden gepresenteerd, waarna een internationale selectie van sprekers aan het woord komt over incunabelen, ontsluiting en digitalisering hiervan en uiteraard de houtsneden die hierin gevonden worden. Sprekers zijn Paul Needham (Scheide Library, Princeton), Lotte Hellinga (British Library, Londen), Bettina Wagner (Bayerische Staatsbibliothek, München), John Goldfinch (British Library, Londen), Marieke van Delft (Koninklijke Bibliotheek), Truusje Goedings, Andrea van Leerdam (Universiteit Utrecht) en Cristina Dondi (University of Oxford). De voertaal op het congres is Engels.

Meer informatie vindt u op de website van de NBV.

12-04-2013

Aula van de Koninklijke Bibliotheek, Den Haag

Aanvang 10.00 u

Prijs