Tentoonstelling 'Belgische schrijvers in boek en band'

Affiche van de tentoonstelling 'Belgische schrijvers in boek en band'

In samenwerking met de Bibliotheca Wittockiana plaatst de ARA Belgica de Belgische schrijvers opnieuw in de kijker. Boekbinders allerhande werden uitgenodigd om de meest prestigieuze werken uit de Belgische literatuur van deze schrijvers in banden te steken.

Aangezien het hier gaat over luxe banden was de Bibliotheca Wittockiana de uitgelezen plaats om deze werken te tonen in hun volle glorie. Temeer omdat de Bibliotheca Wittockiana in de loop der jaren sterke banden heeft ontwikkeld met de Ara Belgica. We zien hier geschriften als juwelen in een schrijn (de band), en even zo veel persoonlijkheden als er banden zijn. Deze tentoonstelling laat ons kennismaken met ongeveer 150 namen uit de wereld van de internationale boekbindkunst.

27-04-2014 - 30-06-2014

Bibliotheca Wittockiana
Bemelstraat 23

Dinsdag t.e.m. zondag van 10:00 tot 17:00