Open Data Dag Vlaanderen

banner open data dag bij de vlaamse overheid 2014

In het Boudewijngebouw in Brussel gaat op 3 oktober de internationale Open Data Dag door. Op dit evenement krijgen nationale- en internationale CEO’s, CIO’s en projectmanagers de gelegenheid hun projecten en applicaties in de schijnwerper te zetten.Terwijl in 2012 en 2013 veel aandacht ging naar technische aspecten, ligt tijdens deze editie de focus op de gebruiker. Deelname aan Open Data Dag is gratis.

Op Open Data Dag 2014 leer je wat de verwachtingen en aanbevelingen zijn met betrekking tot het Open Databeleid en de beschikbare data feeds, welke nieuwe klemtonen de aanbodzijde moet leggen en waar data-eigenaars verder aandacht moeten aan besteden. Tijdens een 'Data Dive' wordt een constructieve dialoog gestart waarin men samen het aanbod en gebruik van data op elkaar probeert af te stemmen.

Tijdens deze Open Data Dag wordt ook een workshop georganiseerd voor ondernemers die van een open data idee een concept willen maken en ondernemers die van een bestaande toepassing een open data dienst willen maken. Het aantal deelnemers voor deze workshop is beperkt tot 25 personen.

Meer informatie vindt u op de website van Open Data Dag.

Details
Datum 
03-10-2014
  • Agendabericht
  • |
  • 05-09-2014
  • |
  • Nicolas Janssen (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)