Conn3ct: Rondleiding tijdens Museumnacht

© Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, foto: Ans Brys

Op zaterdag 5 augustus is het Museumnacht en openen de Antwerpse musea voor een keer 's nachts hun deuren. Bezoekers kunnen die nacht genieten van tentoonstellingen en vele extra's. Kom zeker ook naar de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en pik een rondleiding mee doorheen de interactieve tentoonstelling Conn3ct: impact van drukpers en sociale media.

Log samen met een gids in op de expo 'Conn3ct' en ontdek wat de tweets van Donald Trump en de boeken van Erasmus met elkaar gemeen hebben.

Gedrukte boeken uit de zestiende eeuw hadden een immense impact op mens en maatschappij, net zoals Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale media vandaag. Antwerpen speelde daarin als drukkerscentrum een prominente rol en was een soort Silicon Valley van de zestiende eeuw.

Leg een uniek parcours af tussen historisch drukwerk en multimediale consoles en ondervind hoe klein de wereld is geworden dankzij beide media.

Tijdens Museumnacht organiseert de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ook enkele andere activiteiten:

05-08-2017

Museumnacht

• Zaterdag 5 augustus 2017 van 19u tot 1u
  • Tickets: €12/€9/€6/gratis
  • 1 polsbandje = gratis 24 musea te bezoeken + pendelbus en -tram
  • Tickets te koop vanaf 16 juni: online of aan de balie van info cultuur

Rondleiding Conn3ct

• Zaterdag 05 augustus 2017 van 20u tot 23u
  • Twee gidsen zijn tussen 20 en 23 uur aanwezig, u kan vrij aansluiten bij een rondleiding.

Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4
2000 Antwerpen

• 28-07-2017