De "Colard Mansion": een nieuwe letter als eerbetoon

Drukkersmerk Mansion

Op 1 maart 2018 opent in het Groeningemuseum de prestigieuze tentoonstelling ‘Haute Lecture by Colard Mansion’, over de Brugse incunabelendrukker Colard Mansion en de laatmiddeleeuwse boekenwereld in onze stad. De heel bijzondere typografie van Mansion verleidde letterontwerper Jo De Baerdemaeker tot diepgaand onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe fonts op basis van Mansions fenomenale letters. Onderzoek en ontwerp gebeurden onder meer binnen een leertraject van het European Lettering Institute (ELI).

Jo De Baerdemaeker legt uit hoe hij hierbij te werk ging, van het historisch-typografisch onderzoek van de incunabelen in de Brugse bib, over het letterschetsen en uittekenen, tot de definitieve afwerking van de nieuwe fonts. Op 7 december worden de gloednieuwe fonts voor het eerst aan het publiek getoond. Een avond in het teken van letterontwerp en typografie.

Details
Datum 
07-12-2017
Praktisch
Locatie 

Hoofdbibliotheek Biekorf

Tijd 

20u00

Prijs 

Gratis

Uiterste inschrijfdatum 

1 december 2017

Inschrijven 

Via deze link.

  • Agendabericht
  • |
  • 28-11-2017
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)