Basiscursus: starten met waardering

Basiscursus leren waarderen

Hoe kunnen erfgoedorganisaties helder formuleren waarom hun erfgoed belangrijk is? Hoe kunnen ze beredeneerde keuzes maken over hun collecties aangaande collectiebeheer, collectiebeleid, publiekswerking, onderzoek …? En op welke manier kan een bredere groep mensen bijdragen aan dit zoekproces naar betekenis? Een waarderingstraject biedt een antwoord op deze vragen.

FARO organiseert in de maand oktober een basiscursus van drie dagen waarin je leert waarden toekennen aan cultureel erfgoed. Er is geen voorkennis nodig om deze cursus te volgen.

Hoe zit de basiscursus in elkaar?

In deze basiscursus leert u hoe zo’n waarderingsproces eruitziet. FARO overloopt met u de verschillende fases in het waarderen en helpt u om een keuze te maken uit de verschillende tools die hiervoor bestaan. Samen oefent u het toepassen van waarderingscriteria en het formuleren van waardenstellingen. Aan het eind van deze driedaagse hebt u een eerste ontwerp van een eigen waarderingstraject en veel inspiratie om dit proces participatief en gedragen aan te pakken.

Meer informatie vindt u hier.

Details
Datum 
12-10-2018 - 26-10-2018
  • Agendabericht
  • |
  • 06-07-2018
  • |
  • Melissa Hodza ()