Tentoonstelling 'Schatten & Schades!' in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag

Een informatiebord met foto's van beschadigde boeken.

Nog tot 1 april kan u in de hal van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag de tentoonstelling Schatten & Schades! bezoeken. De expositie wordt georganiseerd door Metamorfoze, het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed in Nederland.

U komt tijdens de tentoonstelling oog in oog te staan met papierschades, en ontdekt er honderden voorbeelden van gedigitaliseerde archieven en collecties en de schoonheid van het papieren erfgoed bewonderen.

Ook de foto's uit onze Schadeatlas bibliotheken worden in de tentoonstelling gebruikt. De Schadeatlas is een hulpmiddel bij het uitvoeren van een schadeonderzoek van bibliotheekcollecties volgens de Universal Procedure for Library Assessment (UPLA), een statistisch model dat in 2013 is ontwikkeld door de Vlaamse Erfgoedbibliotheken.

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van Metamorfoze.

01-02-2019 - 01-04-2019

Koninklijke Bibliotheek
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag