STCN: what do you think?

Het logo van de STCV: een drukkersmerk met een gevleugelde schildpad

Op 28 maart 2019 organiseert de Koninklijke Bibliotheek van Nederland een studiedag over de STCN, de Short Title Catalogue Netherlands. De STCN is een online catalogus voor het gedrukte boek in Nederland in de periode 1540-1800.

Ook de STCV komt die dag aan bod. De Short Title Catalogus Vlaanderen werd in 2000 opgestart in navolging van de STCN. Vandaag wordt deze beheerd door de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Steven Van Impe, curator oude drukken van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, vertelt er wat de STCV van de STCN leerde, en wat de STCN van de STCV kan leren.

Meer informatie over de studiedag vindt u op de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Details
Datum 
28-03-2019
  • Agendabericht
  • |
  • 21-02-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)