Wikify Antwerpen!

Een historische kaart van Antwerpen

Onder de vlag 'Wikify Antwerpen!' en ter gelegenheid van Erfgoeddag organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Antwerpen en de Bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap een Wikipedia-schrijfsessie op zaterdag 27 april 2019. Ze werken daarbij samen met PACKED VZW en Wikimedia Belgium.

Gebruikmakend van hun rijke prentencollecties schrijven ze artikels over 'Antwerpse plaatsen, gebouwen en heiligen'. Ze vertrekken daarbij vanuit twee collecties: het Prentenkabinet van de Universiteit Antwerpen en de Collectie Thijs.

De eerste is een collectie van ongeveer 1350 prenten, geproduceerd tussen de 15de en 21ste eeuw, over de geschiedenis en stadsontwikkeling van Antwerpen. De tweede een verzameling van circa 1100 devotieprenten en -teksten, opnieuw met bijzondere aandacht voor het Antwerpse. Beide collecties werden recent opgeladen naar Wikidata/Wikimedia.

U kan zich inschrijven voor deze schrijfsessie tot en met 12 april. Meer informatie vindt u op de website van de Universiteitsbibliotheek Antwerpen.

Details
Datum 
27-04-2019
Praktisch
Uiterste inschrijfdatum 

12 april 2019

  • Agendabericht
  • |
  • 21-02-2019
  • |
  • Jana Hendrickx (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)