Internationale conferentie over digitalisering van historische bronnen

Het Paleis der Academiën

Van 8 tot 10 mei 2019 vindt in de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten de internationale conferentie 'Digital Access to Textual Cultural Heritage' (DATeCH) plaats. Deze wordt georganiseerd door IMPACT Centre of Competence, het Instituut voor de Nederlandse Taal, DARIAH-BE en CLARIN-Vlaanderen.

Tijdens de conferentie gaan onderzoekers en professionals op zoek naar innovatieve invalshoeken voor de ontwikkeling, verwerking en het gebruik van historische documenten in digitale vorm. De onderwerpen hebben raakpunten met informatica, digital humanities en cultureel erfgoedonderzoek. Zo komen onder andere OCR, crowdsourcing en het gebruik van mobiele apparaten aan bod.

Meer informatie vindt u op de website van DATeCH.

Details
Datum 
08-05-2019 - 10-05-2019
Praktisch
Locatie 

Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten

  • Agendabericht
  • |
  • 31-10-2018
  • |
  • Jana Hendrickx (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)