Oproep: dien uw voorstel in voor de IIIF-conferentie en iPRES

Enkele personen zitten aan een tafel, iemand werkt op een laptop.

U kan vanaf nu voorstellen indienen voor twee conferenties rond digitalisering.

2019 IIIF Annual Conference

IIIF (International Image Interoperability Framework) heeft als doel om digitaal beeldmateriaal, dat nu vaak is opgeslagen in vele aparte databases, beter en breder toegankelijk te maken door middel van technologie. De jaarlijkse conferentie wordt dit jaar van 24 tot en met 28 juni gehost door de universiteit van het Duitse Göttingen.

Het organisatieteam zoekt nog verschillende soorten conferentiebijdragen, en roept op tot het indienen van voorstellen tegen ten laatste 1 maart 2019. Meer informatie vindt u op de website van IIIF of op de website van PACKED.

iPRES 2019

De zestiende editie van de internationale conferentie over digitale preservering, iPRES2019, vindt plaats in Amsterdam van 16 tot en met 20 september 2019. De organisatie is in handen van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Tot 18 maart 2019 kunnen bijdragen voor de conferentie worden voorgesteld, die een praktische of theoretische aanpak beschrijven van (wetenschappelijke) modellen, dagelijkse praktijk, samenwerkingsinitiatieven, vernieuwende oplossingen of een organisatorische vooruitgang op het gebied van duurzame toegang.

Er wordt vooral uitgekeken naar inzendingen die raakvlakken met andere domeinen hebben en voorstellen die samenwerking tussen de domeinen binnen het cultureel erfgoed beschrijven, maar ook samenwerking met domeinen buiten het cultureel erfgoedveld.

Meer informatie vindt u op de website van iPRES of op de website van PACKED.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 07-02-2019
  • |
  • Maite De Beukeleer (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)