Short Title Catalogus Vlaanderen voegt in Limburg veertienduizendste beschrijving toe

Pamflet Repentir malheureux

Deze week werd de veertienduizendste beschrijving, een achttiende-eeuws pamfletje uit de collectie van de Provinciale Bibliotheek Limburg, toegevoegd aan de databank van de Short Title Catalogus Vlaanderen (STCV). De voorbije jaren groeide de databank in snel tempo aan. Per jaar worden er meer dan tweeduizend nieuwe beschrijvingen aan de STCV toegevoegd. Jaarlijks worden ook meer dan drieduizend exemplaren uit belangrijke Vlaamse erfgoedcollecties via de STCV ontsloten.

De Provinciale Bibliotheek Limburg is onlangs begonnen met de retrocatalografie van haar oude drukken en werkt daarvoor samen met Vlaamse Erfgoedbibliotheek in het STCV-project (zie ons eerdere bericht). In het dossier over de Short Title Catalogus Vlaanderen vindt u alle informatie over dit project.

• 21-10-2010
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)