Stadsarchief Mechelen ruimt wetgevende reeksen op

Mechelen, Hof van Habsburg Stadsarchief Mechelen

Het Stadsarchief Mechelen maakt plaats in zijn magazijnen in het Hof van Habsburg, de voormalige Dossinkazerne in Mechelen, om in de toekomst nieuwe fondsen te herbergen. Het opruimen van een aantal wetgevende reeksen is daarbij een eerste en belangrijke stap.

Het Stadsarchief biedt deze reeksen aan aan wie geïnteresseerd is om één of meerdere van deze reeksen aan zijn collecties toe te voegen. Een volledig overzicht van de beschikbare stukken is te vinden in de lijst die als bijlage aan dit bericht is toegevoegd. Het betreft in de eerste plaats belangrijke delen uit de handelingen van de Belgische kamer en senaat en andere wetgevende publicaties en bijlagen daarbij uit de negentiende en twintigste eeuw. Naast Belgische reeksen zijn er ook een aantal oudere reeksen uit de Franse periode en uit de tijd van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

Wie geïnteresseerd is, kan de stukken gratis ophalen in het Stadsarchief van Mechelen. Voor meer informatie en om eventuele afspraken te maken, kan u contact opnemen met Dieter Viaene:

Heeft u zelf dubbels of collecties die u ter beschikking wil stellen van erfgoedbibliotheken? Laat het ons weten via het contactformulier.

• 03-06-2011
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)