Zoeken op instellingstype in de Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken

Schermafbeelding kaartweergave Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken

Bibliotheekerfgoed wordt bewaard door diverse instellingen en organisaties verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Onze Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken probeert dit erfgoed zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Hij functioneert als een wegwijzer voor de geïnteresseerde die op zoek is naar gegevens over de erfgoedbibliotheken en hun collecties. Daarnaast is de databank ook een belangrijk hulpmiddel voor beleidsontwikkeling. U kunt de Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken verkennen via een overzichtslijst, een zoekscherm of een kaart van Vlaanderen.

Zoeken op instellingstype

Vanaf nu is het ook mogelijk om in de Collectiewijzer Erfgoedbibliotheken te zoeken of filteren op het type bewaarinstelling van de collectie. De onderstaande termen zijn hierbij beschikbaar.

Vragen

Heeft u opmerkingen of vragen over onze collectiewijzer, dan kunt u die versturen naar collectiewijzer@vlaamse-erfgoedbibliotheek.be. Voor grote aanpassingen aan uw eigen collecties vragen we u het mutatieformulier te gebruiken.

• 10-10-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)