Presentaties studiedag British Library 'In safe hands?' online

Op 3 februari 2012 organiseerde de British Library in samenwerking met Research Libraries UK een conferentie getiteld 'In safe hands? Guaranteeing our collections for future generations'. In het congres stond de relatie tussen preservering- en conserveringsstrategieën en een globaal collectiebeleid in onderzoeksbibliotheken centraal. Volgende thema's kwamen aan bod:

• Wat is de impact van digitalisering op preserveringstrategieën?
  • Preserveringstrategieën nu en in de toekomst
  • Preservering van het nationale erfgoed
  • Preservering en prioriteren
  • Preservering en ter beschikking stelling van erfgoeddocumenten

Alle conferentiebijdragen zijn online beschikbaar op de website van het Preservation Advisory Centre.

'Caring for collections'

In het kader van dezelfde samenwerking tussen de British Library en Research Libraries UK werd recent een online spoedcursus behoud en beheer gelanceerd. De presentatie 'Caring for collections' brengt in een notendop een overzicht van hoe zorg gedragen moet worden voor boeken en documenten in bibliotheekcollecties en waarom dit belangrijk is. Deze online tool is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die dagdagelijks met (erfgoed)objecten in contact komen.

• 23-03-2012
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)