KB Nederland lanceert website over filosofie

Benedictus de Spinoza

De rijke collectie filosofie van de Koninklijke Bibliotheek van Nederland is een onuitputtelijke bron voor informatie over filosofie in Nederland. De nieuwe website 'Denker op het scherm' ontsluit digitale bronnen, handschriften en boeken. Uitgebreide profielen van 14 filosofen geven momentopnamen van de Nederlandse filosofische ontwikkelingen.

Met de lancering van Denker op het scherm biedt de KB voor tevens een nieuwe geheel gedigitaliseerde versie aan van het unieke handschrift van Spinoza's Korte verhandeling, een voorstudie van de Ethica.

Eind april 2012 zijn 7 profielen over filosofen uit online geplaatst: Siger van Brabant, Spinoza, Geulincx, 's Gravesande, Hemsterhuis, Brouwer en de huidige Denker des Vaderlands Hans Achterhuis. De komende maanden komen ook de andere profielen en meer actuele informatie online.

• 30-04-2012
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)