Artikel 'Rue de la bibliothèque' over erfgoedbibliotheken in Wallonië

Fragment uit het artikel 'Rue de la bibliothèque'

Recent verscheen het tweede nummer van faro. Dit tijdschrift van FARO. Vlaams Steunpunt voor Cultureel-Erfgoed kreeg een nieuwe, meer eigentijdse opmaak en is voortaan ook integraal online te lezen op hun website in het handige Issuu-formaat.

faro focust deze keer op Wallonië met o.a. een artikel van Jeroen Walterus over erfgoedbibliotheken. Dat landschap is ook over de grens verscheiden, maar wordt er wel anders georganiseerd. De Vlaamse cultureel-erfgoedvisie, waarin wel een (bescheiden) plek voorzien is voor erfgoedbibliotheken, sijpelde niet door naar de Franstalige bibliotheekwereld of culturele beleidsmakers. Niettemin loont het de moeite om samen met de auteur eens over het muurtje te kijken.

Het artikel is ook opgenomen in ons Documentatieoverzicht.

• 28-06-2012
  • Eva Wuyts (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)