Vlaamse Erfgoedbibliotheek publiceert visienota in het tijdschrift 'faro'

Cover 'Erfgoedbibliotheken in actie' in faro

In januari 2013 startte de tweede beleidsperiode van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek. Aan deze nieuwe start ging een intensief reflectietraject vooraf, waarvan het Beleidsplan 2013-2017 en de beleidstekst Erfgoedbibliotheken in actie. Aanbevelingen voor een performante sector in 2020 de neerslag vormen.

In een artikel in het tijdschrift faro | tijdschrift over cultureel erfgoed geeft de coördinator van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek Eva Wuyts duiding bij de in het reflectietraject gemaakte keuzes, en licht ze de rol toe die de Vlaamse Erfgoedbibliotheek de komende jaren wil en kan spelen.

Het artikel eindigt met een oproep aan de beleidmakers: 'De sector heeft immers dringend nood aan een toekomstperspectief en aan middelen, niet aan nóg een studie die de vinger op de wonde legt maar geen zoden aan de dijk kan brengen.'

Een digitale versie van dit artikel 'Erfgoedbibliotheken in actie. Naar een nieuw beleid voor Vlaamse erfgoedbibliotheken' is terug te vinden in ons documentatieoverzicht.

• 28-03-2013
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)