Geef uw collectie een stem met het Parlement der Dingen

Bij dezen herinneren wij onze lezers graag aan de oproep van Faro om collectiestukken aan het woord te laten middels het Parlement der dingen.

Wat moet u doen?

  • Schrijf een kort verhaal van maximaal drie tot vier bladzijden (1.500 tot 2.000 woorden) vanuit het perspectief van het door u gekozen object of de door u gekozen praktijk of publicatie. Probeer het op te bouwen als een krachtig beargumenteerd pleidooi dat de aanzet kan vormen voor een nieuw wetsartikel dat u zou willen verdedigen in een echt parlement. Bedenk wat er voor dit specifieke voorstel nodig is: wat moet er veranderen? En hoe? Wie kan daarbij betrokken worden?
  • Stuur uw verhaal samen met uw gegevens en een kwalitatieve foto van het object of de praktijk in kwestie naar parlementderdingen@faro.be. Doe dit ten laatste tegen 22 april 2018.

Ter herinnering: de focus voor de erfgoededitie van het ‘Parlement der Dingen’ ligt op duurzaamheidskwesties. Kies dus voor ‘dingen’ die zich bedreigd weten in hun voortbestaan of voor ‘dingen’ die menen dat ze een positief verschil kunnen maken in de toekomst. Laat uw inspiratie de vrije loop, wees creatief en geef ze een stem in het duurzaamheidsdebat.

Waarom?

Door het erfgoed letterlijk een stem te geven in de lopende discussies rond duurzame ontwikkeling wil Faro aantonen dat ook erfgoed en erfgoedinstellingen of -organisaties hier actief mee bezig zijn en een zinvolle bijdrage aan het debat kunnen leveren.

Voorbeelden

Voor inspirerende voorbeelden, zie de inzendingen van KADOC en van de Historische drukkerij Turnhout.

Lees hier de volledige oproep.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 14-03-2018
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)