FARO lanceert online toolbox 'Erfgoed waarderen'

Afbeelding van een weegschaal

Onze minister van Cultuur benadrukt het belang van waarderen in zijn conceptnota Naar een duurzame cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen. Een langetermijnvisie voor cultureel erfgoed en cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen.

Een waardering van cultureel erfgoed is een participatief proces en vormt de basis voor een duurzame cultureel-erfgoedwerking. Het wordt ingezet met als doel om op een rationele manier te herkennen en verzamelen, behouden en borgen, onderzoeken, presenteren en toeleiden; de vijf basisfuncties van het Cultureelerfgoeddecreet.

Online toolbox ondersteunt waardering van erfgoed

Onlangs lanceerde FARO de toolbox 'Erfgoed waarderen'. Hierin verzamelen ze de nodige informatie over het waarderen van cultureel erfgoed, het beleidskader, inspirerende praktijkvoorbeelden, participatief waarderen, waarderingsmethodieken, kortom alles wat nodig is om een waardering tot een goed einde te brengen.

Raadpleeg de toolbox 'Erfgoed waarderen'

De pagina is dynamisch en in volle ontwikkeling. Naargelang het veld en het beleid evolueren, vult FARO de informatie verder aan. Raadpleeg het e-dossier regelmatig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 13-06-2018
  • |
  • Melissa Hodza ()