SA&S presenteert memorandum voor een werkbaar auteursrecht in een digitale wereld

Copyrightsymbool geprojecteerd op de Europese vlag

Namens cultuur-, erfgoed-, onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Vlaanderen en Brussel stelde het Samenwerkingsverband Auteursrecht en Samenleving (SA&S) een memorandum op voor de Vlaamse politieke partijen, naar aanleiding van de verkiezingen in mei 2019.

SA&S vraagt dat beleidsmakers meer oog hebben voor de impact van het auteursrecht op al wie informatie, digitaal bronnenmateriaal of gedigitaliseerde erfgoedcollecties wil gebruiken om te studeren, onderzoek te doen, of voor een verrijkende vrijetijdsbesteding. SA&S blijft vooral ongerust over de lopende Europese hervorming van het auteursrecht, die moet uitmonden in een aangepaste Richtlijn.
Het huidige ontwerp dat op tafel ligt zal het onevenwicht tussen rechthebbenden en gebruikers  geenszins oplossen, maar het nog verder bestendigen en versterken.

Meer informatie en het memorandum vindt u op de website van FARO.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 22-11-2018
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)