Jaarboek over digitale preservering gelanceerd

Het boek 'Preserveren. Stappen zetten in een nieuw vakgebied' in chocolade

De Nederlandse Stichting Archiefpublicaties stelde onlangs haar jaarboek Preserveren. Stappen zetten in een nieuw vakgebied voor. Het bevat bijna twintig artikels over uiteenlopende aspecten van digitale preservering. Zowel heel praktische use cases als meer theoretische insteken of reflecties rond kwaliteitslabels, frameworks en standaarden komen aan bod. Ook enkele medewerkers van Vlaamse instellingen schreven een bijdrage: Wim Lowet (Vlaams Architectuurinstituut), Bart De Nil (Faro), Matthias Priem (VIAA) en Donald Weber (Amsab-ISG). Ter gelegenheid van de publicatie ontvingen de auteurs een chocoladeversie van het boek (zie foto).

In de inleiding schrijft Erika Hokke, secretaris bij de Stichting Archiefpublicaties: "Waarom zou je een jaarboek over duurzame toegankelijkheid van digitale informatie op papier uitgeven?" Daarom kan u de publicatie enkel online lezen, in pdf of op de website van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen.

• 13-12-2018
  • Jana Hendrickx (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)