Tentoonstelling voor Luuk Gruwez' verjaardag en nieuwe dichtbundel

Foto van Luuk Gruwez

Op 13 december 2018 verscheen bij De Arbeiderspers de nieuwste dichtbundel van dichter en prozaïst Luuk Gruwez, getiteld Bakermat. In de zomer van 2018 vierde de schrijver zijn 65ste verjaardag en beide gebeurtenissen vormen reden genoeg om even stil te staan bij het leven en het oeuvre van deze geliefde en (nog niet genoeg) geprijsde dichter. Daarom ontwikkelde het Poëziecentrum een online tentoonstelling Luuk Gruwez: van Stofzuigergedichten tot Bakermat.

Deze tentoonstelling is een hommage aan de dichter en zijn werk en neemt u mee doorheen zijn familiegeschiedenis, zijn jeugdjaren, zijn vele buitenlandse excursies, zijn  uitgebreide vriendenkring en zijn niet te onderschatten 'bibliotheek'.

Met veel plezier geeft de dichter ons een unieke inkijk in zijn persoonlijk archief van foto's, filmmateriaal en geluidsopnamen waardoor we niet alleen een helder beeld kunnen schetsen van zijn rijke schrijverscarrière, maar ook kunnen binnenkijken in de intiemere sfeer van de jeugdjaren van de dichter.

U kan de tentoonstelling op de website van Paukeslag, de digitale archiefsite van het Poëziecentrum bekijken.

• 17-12-2018
  • Maite De Beukeleer (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)