DBNL wordt twintig

In 2019 bestaat de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren twintig jaar. Dit jubileum zal uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Gedurende het hele kalenderjaar zullen via verschillende kanalen de schijnwerpers worden gericht op deze digitale schatkamer, die wereldwijd vrij toegankelijk is voor iedereen.

Nieuwe Rubriek

Zo is er een nieuwe rubriek toegevoegd aan de DBNL-nieuwsbrief, De schatkamer van... . In dit item komt maandelijks een bekende DBNL-fan aan het woord, die vertelt over een schat die hij of zij uit de digitale bibliotheek heeft opgediept. De rubriek opent met Stefaan Goossens van Poëziecentrum, die ons meer vertelt over zijn schat Reinaert de Vos en waarom deze tekst zoveel Gentenaren nauw aan het hart ligt. Ook spreekt hij een duidelijke wens uit voor de DBNL: "Ik wens de DBNL de komende twintig jaar transparante Belgische auteursrechtenwetgeving, voldoende geld en uitbreiding van de redactie toe". Het volledige artikel kan u hier lezen.

Blijf op de hoogte

Bent u nu al benieuwd naar de schatten van andere DBNL-fans, schrijf u dan zeker in voor de nieuwsbrief van DBNL.

• 11-01-2019
  • Sarah Fierens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)