Leuvense kranten toegevoegd aan Abraham

titelpagina's kranten

Het Stadsarchief Leuven is druk bezig met een project rond de ontsluiting en digitalisering van Leuvense kranten. In het kader daarvan leverden ze nieuwe informatie aan voor de krantencatalogus Abraham. Zo werden er aan iets meer dan 100 bestaande records exemplaargegevens van het Stadsarchief toegevoegd. Een kleine 100 nieuwe beschrijvingen - titels die nog niet in Abraham beschreven waren - werden aangemaakt op basis van Leuvense kranten die zich bevinden in het Stadsarchief Leuven en in het fonds Mertens van de KBR.

Al deze Leuvense kranten werden gedigitaliseerd en zullen vermoedelijk tegen het einde van de zomer online raadpleegbaar zijn. Wanneer dat gebeurd is, zullen we vanuit Abraham links leggen naar deze digitale versies. Benieuwd wat er zo nog al in Abraham te vinden is? Kijk dan eens op ons overzicht of blader door de databank aan de hand van de trefwoorden op doelregio of per krantentype!

• 21-03-2019
  • Susanna De Schepper (vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheken)