Waarderen in het vernieuwde tijdschrift van FARO

Omslag van het tijdschrift faro

Het tijdschrift van het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, FARO, is helemaal gerestyled. In het eerste nieuwe nummer vindt u een dossier over waarderen, waarin ook een artikel over waarderen in erfgoedbibliotheken is opgenomen.

Wat is er nieuw aan het tijdschrift?

Het allereerste nummer van faro rolde in maart 2008 van de persen. Sindsdien bleef het blad grotendeels onveranderd. Het tijdschrift biedt al tien jaar een blik in de evolutie van het beleid, het denken en de praktijk van een sector die in volle ontwikkeling is. Na uitgebreide consultatierondes met mensen uit de sector en met de collega’s van Folio – de koepel van culturele, literaire en erfgoedtijdschriften – stelt FARO vandaag zijn nieuwe tijdschrift aan u voor.

faro bevat voortaan een aantal nieuwe rubrieken – waaronder ‘Mijn erfgoedplek’, ‘Expat’, ‘Sprekend erfgoed’, ‘Het atelier’ en ‘Telex’. Naast losse artikels is er in faro new style ook telkens plaats voor een uitgebreid dossier.

Waarover gaat het dossier Waarderen?

Het dossier Waarderen is gevuld met bijdragen van actoren uit verschillende musea, archieven, immaterieel-erfgoedorganisaties. Het dossier waarderen biedt een scherpe en meerstemmige stand van zaken over een van de thema’s die de beleidsagenda van de volgende jaren zal kleuren.

Ook de Vlaamse Erfgoedbibliotheken verzorgde een bijdrage. In 2017-2018 coördineerden we een pilootproject waarderen rond de 19de-eeuwse kranten van onze partnerbibliotheken. In het artikel, geschreven door Melissa Hodza en Annelies De Bie, ontdekt u meer over de ervaringen en inzichten van dit project.

lees het laatste nummer van faro

• 03-04-2019
  • Jana Hendrickx (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)