Vacatures bij de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel

Boek met partituren

Bij de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel zijn twee vacatures voor een digitaliseringsproject van bladmuziek.

Het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool, staat voor bijna 200 jaar professionele muziekopleiding met internationale uitstraling. Ook de muziekbibliotheek van het Conservatorium is wereldwijd bekend. In 2018 kreeg deze bibliotheek het kwaliteitslabel voor haar unieke collectie en haar erfgoedwerking. Het behoud en beheer van het muzikaal erfgoed reikt verder dan de eigen instelling en daarom heeft de conservatoriumbibliotheek, i.s.m. CEMPER, Kunstenpunt Vlaanderen, PACKED en de VRT-audiotheek, een project opgestart om de “Bladmuziekcollectie van de Openbare Omroep” beter te bewaren en ook toegankelijk te maken d.m.v. een webcatalogus en digitalisering van de partituren.

Projectmedewerker

Jouw taak bestaat erin om de digitalisering uit te voeren.
Belangrijke taken hierbij zijn:

• Registreren van al bestaande scans op hun bruikbaarheid;
  • Uitwerken van een concrete work flow voor het scannen;
  • Digitaliseren van partituren;
  • Metadata van de scans toevoegen in de databank;
  • Coördinatie van de projectwebsite.

Profiel

• Expertise muziekinformatiebeheer – Je hebt kennis en inzicht in de wereld van muziekinformatie. Kennis van standaarden en principes van metadata en digitalisering zijn een meerwaarde.
  • Expertise digitalisering en IT – Kennis of ervaring met digitalisering is een pluspunt. Je kan vlot overweg met de algemeen gebruikte kantoorsoftware.
  • Teamwork – Je werkt vlot samen met het hele team.
  • Communicatievaardigheden – Je rapporteert aan de stuurgroep.
  • Talenkennis – Nederlands is voor jou een basistaal, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt notie van Engels, Frans en Duits.
  • Algemene attitude – Je werkt professioneel en nauwgezet, je bent leergierig en wil voortdurend je expertise verder uitbouwen.
  • Beschikbaarheid – Je bent onmiddellijke beschikbaar.

Meer info over deze vacature kan je vinden op de website van de Erasmushogeschool Brussel.

Projectmanager

Jouw taak bestaat erin om het project te realiseren in samenwerking met de projectmedewerker(s), de projectleider en de leden van de stuurgroep.
Belangrijke taken hierbij zijn:

• Onderzoek naar degelijke depotinfrastructuur;
  • Coördinatie van de conversie van gescande steekkaarten naar een databankstructuur;
  • Corrigenda en addenda van deze geconverteerde data;
  • Coördinatie en realisatie van een online publicatieplatform;
  • Opvolging van auteursrechten en/of creative commons licenses;
  • Coördinatie van het overleg met de stakeholders;
  • Rapportering.

Profiel

• Expertise muziek en muziekinformatiebeheer – Je hebt kennis en inzicht in de wereld van muziek en van muziekinformatie. Kennis van standaarden en principes van metadata en digitalisering zijn een meerwaarde.
  • Expertise erfgoedbeleid – Kennis en inzicht inzake erfgoedbeheer en erfgoedontsluiting zijn een pluspunt.
  • Organisatietalent – Je kan een haalbare planning opmaken en je kan tijdig de doelstellingen halen.
  • Teamwork – Je bent ondernemend en zelfstandig, maar evenzeer een vlotte team player, zowel met je directe medewerkers, de leden van de stuurgroep, als ook met externe stakeholders.
  • Communicatievaardigheden – Zowel intern als extern, zowel schriftelijk als mondeling, kan je je vlot uitdrukken in een taal en stijl die past bij de context. Je rapporteert helder en beknopt. Je weet anderen door je enthousiasme te overtuigen.
  • Talenkennis – Nederlands is voor jou een basistaal, zowel mondeling als schriftelijk. Je kan je ook vlot uitdrukken in het Engels en het Frans. Kennis van het Duits is een pluspunt.
  • Ervaring – Ervaring in de sectoren bibliotheek-, informatisering- of erfgoedsector strekt tot aanbeveling.
  • Beschikbaarheid – Je bent onmiddellijke beschikbaar.

Meer info over deze vacature kan je vinden op de website van de Erasmushogeschool Brussel.

• 10-05-2019
  • Jana Hendrickx (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)