Summerschool 'In de ban van het boek'

Boek uit de Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam

De Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren van 22 augustus tot en met 3 september de summerschool In de ban van het boek.

Deelnemers kunnen kiezen uit een à la carteprogramma dat interessant is voor iedereen die in de ban is van het boek: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie, papier, perkament en inkt.

Het aanbod van de summerschool bestaat uit colleges, cursussen, workshops en masterclasses over het boek in al zijn gedaanten en variaties. Handschriften, oude drukken, landkaarten, pocketboeken, vormgeving en het productieproces - alles wat met boeken en drukwerk te maken heeft komt aan bod.

De programmaonderdelen worden verzorgd door docenten en deskundigen van de UvA en conservatoren van de Bijzondere Collecties. Daarnaast zijn er verschillende bijdragen van externe experts. De rijke historische verzamelingen van de Universiteitsbibliotheek - de Bijzondere Collecties - vormen de basis van alle activiteiten.

Gedetailleerde informatie over het programma vindt u op de website van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

22-08-2010 - 03-09-2010
Praktisch

Kijk op de website van de Bijzondere Collecties voor informatie over programma en prijzen.

• 25-06-2010
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)