MANU SCRIPTUM: Vijf eeuwen muziek uit goede bron

Fragment Antifonarium Tsgrooten

Laus Polyphoniae vaart in 2010 onder de vlag MANU SCRIPTUM (‘met de hand geschreven’) en voert als lading vijf eeuwen muziek uit goede bron. Op het programma staan eenstemmige en polyfone werken uit schitterende manuscripten die nu eens kleurrijk verlucht zijn, dan weer verbluffen door hun omvang en rijke inhoud. Twaalf historische bronnen uit de periode 1050-1550 werden door AMUZ geselecteerd als leidraad doorheen het festival. De muziekschatten voeren u mee naar alle hoeken van West-Europa, langsheen middeleeuwse huiskamers, imposante gotische kathedralen en opulente renaissancehoven.

Het volledige programma - met onder meer een themalezing door musicologe Sofie Taes (Alamire Foundation - K.U.Leuven) en een cursus Muziekbronnen in de Lage Landen - is terug te vinden op de website van AMUZ.

Details
Datum 
21-08-2010 - 29-08-2010
  • Agendabericht
  • |
  • 25-08-2010
  • |
  • Eva Wuyts (Histories vzw)