Nottebohmlezing 'Dalí en ik: het ware verhaal'

Foto van Stan Lauryssens met een masker van Dalí

Eén zondag per maand kan u in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience terecht voor een boeiende lezing. Dit najaar staan de lezingen in het teken van geheimen. Reserveren is verplicht en de toegang bedraagt 5 euro. Na elke lezing wordt ook een drankje aangeboden.

Op 19 september om 11 uur vertelt Stan Lauryssens u zijn spannende levensverhaal naar aanleiding van het boek Dalí & I: het ware verhaal. Hierin getuigt hij van zijn persoonlijke belevenissen met Salvador Dalí en zijn (valse) kunst.

Het is vertaald in 33 talen en de internationale filmrechten zijn verkocht aan Room 9 uit Hollywood. De titelrol (Salvador Dalí) wordt vertolkt door Al Pacino. Voor de tweede titelrol, die van 'Stan Lauryssens', tekent de jonge Ierse acteur Cillian Murphy.

Stan Lauryssens (1946) begon zijn carrière als stadsverslaggever van De Nieuwe Gazet/Het Laatste Nieuws in Antwerpen. Vandaag is hij ex-journalist, ex-avonturier, ex-kunsthandelaar en ex-gevangenisklant (in de Begijnenstraat en drie gevangenissen in Spanje). Na een onderbreking van twintig jaar begon hij weer te schrijven, non-fiction en thrillers, en putte hiervoor uit zijn eigen levenservaringen. Hij werd meteen bekroond met de Hercule Poirot-prijs voor het spannendste boek van het jaar.

Details
Datum 
19-09-2010
  • Agendabericht
  • |
  • 26-08-2010
  • |
  • Eva Wuyts (Histories vzw)