Cursus 'De Bijbel van Anjou'

Detail uit de Bijbel van Anjou

De Bijbel van Anjou kwam in de 14de eeuw tot stand aan het tumultueuze Hof van Napels. Het pronkstuk wordt voor het eerst aan het grote publiek getoond en heeft een uitzonderlijke historische, culturele en artistieke waarde. Lieve Watteeuw, curator van de tentoonstelling in M, wijdt u tijdens een tweedaagse cursus in in de sublieme miniaturen én de geschiedenis van het koninkrijk Anjou. Macht, intriges, goud, een paar schimmige figuranten en enkele uitzonderlijke kunstenaars vormen een explosieve mix. Met de verworven bagage bezoek je de tentoonstelling en kan je ook genieten van een rondleiding in de Abdij van Park, met onder meer een bezoek aan de prachtige abdijbibliotheek.

Meer informatie vindt u op de website van Davidfonds.

Details
Datum 
19-11-2010 - 20-11-2010
  • Agendabericht
  • |
  • 10-09-2010
  • |
  • Eva Wuyts (Histories vzw)