Conferentie: 'Economies of the Commons 2 - Paying the cost of making things free'

Logo Ecomony of the Commons 2

In het kader van Beelden voor de Toekomst organiseert Kennisland samen met Beeld en Geluid, de Balie en het Instituut voor Network Cultures op 12 en 13 november de conferentie Economies of the Commons 2 - Paying the cost of making things free.

De laatste tien jaar zagen we een snelle groei van diverse publiek toegankelijke informatie-, kennis- en mediabronnen op internet. Zij trekken miljoenen gebruikers, soms dagelijks. Van Wikipedia en Europeana tot Open Beelden. Kennisland en Beeld en Geluid leveren in het kader van projecten als Beelden voor de Toekomst of Europeana een belangrijke bijdrage aan het tot stand komen van deze bronnen maar worden tegelijkertijd geconfronteerd met vragen rondom de duurzaamheid en financiering van deze initiatieven.

Deze conferentie sluit aan bij de eerste editie van Economies of the Commons uit 2008. Tijdens de tweede editie staan de economische aspecten van publiek toegankelijke informatie-, kennis- en mediabronnen op internet centraal. Er zijn onder meer sessies over de toekomst van het Publieke Domein in Europa, verdienmodellen voor online informatie-, kennis- en mediabronnen en over open content tools en infrastructuur.

Economies of the Commons 2 is een poging om de hoogst actuele vraag te beantwoorden hoe we de rekening gaan betalen voor het vrij toegankelijk maken en houden van culturele bronnen op internet.


Programma 

Meer informatie over de conferentie is te vinden op www.ecommons.eu.

Details
Datum 
12-11-2010 - 13-11-2010
Praktisch

Aanmelden voor de conferentie kan op de website of door een mail te sturen naar ian.van.riel@debalie.nl.

  • Agendabericht
  • |
  • 19-10-2010
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)