Nottebohmlezing 'O vermiljoenen spleet! Seks, erotiek en literatuur'

Foto van Bart Van Loo

Eén zondag per maand kan u in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience terecht voor een boeiende lezing. Dit najaar staan de lezingen in het teken van geheimen. Reserveren is verplicht en de toegang bedraagt 5 euro. Na elke lezing wordt ook een drankje aangeboden.

Op 12 december om 11 uur neemt Bart Van Loo ons mee naar de Enfer, de geheime erotica-bibliotheek van de Bibliothèque nationale in Parijs. Welke schrijvers bezongen in hun teksten wulpse lichamelijkheid? Hoe deden ze het en waarom? Van François Rabelais via markies de Sade en Gustave Flaubert tot Anaïs Nin en Catherine Millet. Deze causerie is zowel een prikkelende geschiedenisles als een dartele literaire reis.

Bart Van Loo (1973) heeft de voorbije jaren een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en auteur. Hij besloot zijn geprezen Frankrijktrilogie met O vermiljoenen spleet! Laatste boek: Elsschot, Antwerpen en Coraline.

12-12-2010
  • 19-11-2010
  • Eva Wuyts (Histories vzw)