Informatiemiddag ‘Red de 20e eeuw van de vergetelheid: Auteursrecht, cultureel erfgoed en internet’

Logo's organisatoren

Veel erfgoedinstellingen digitaliseren hun collecties. Bij materiaal uit de 20e en 21e eeuw vormt het auteursrecht vaak een beperkende factor voor internettoegang. Waar kunnen erfgoedinstellingen zoal mee te maken krijgen? Op dinsdagmiddag 19 april 2011 organiseren Beelden voor de Toekomst, DEN, FOBID Juridische Commissie en de Koninklijke Bibliotheek een informatiemiddag over dit onderwerp.

Deze informatiemiddag geeft een update: waar staat men in Nederland op het gebied van auteursrecht en (digitaal) erfgoed? Aan de orde komen de diverse oplossingsrichtingen, de zoektocht naar rechthebbenden, onderhandelen en contracteren met rechthebbenden en  hun organisaties en het laatste nieuws op het gebied van onderzoek en (Europese) auteursrechtontwikkelingen. Het laatste deel van de middag is gereserveerd om nu eindelijk al die vragen over auteursrecht te stellen en hopelijk te beantwoorden en met nieuwe ideeën weer aan de slag te kunnen gaan.

Meer informatie op de website van Digitaal Erfgoed Nederland.

Details
Datum 
19-04-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 21-02-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)