Seminarie en open dag rond 'cold storage'

Conserverende koeldepots voor erfgoedmaterialen

Het gebruik van 'cold storage' is een betrouwbare strategie voor het bewaren van materialen waarvan de kwaliteit snel verslechtert. Dit eendaagse seminarie biedt presentaties en discussies over aspecten van 'cold storage', waarbij de ervaringen van de de British Library en onderzoek naar koude opslag van cellulose- en acetaatfilm speciale aandacht krijgen.

Op het programma staan:

• The science of cold storage: re-examining the Preservation Index
  • The British Library strategy for long-term management of cellulose acetate microfilm, from inception to benefits realised
  • Tour of facilities at Vindon Scientific Ltd including British Library area
  • Insight into the work of Vindon Scientific Ltd including manufacture of cold storage spaces and ongoing storage management
  • Other applications of cold storage for library and archive materials
  • Discussion

Meer informatie vindt u op de website van het Preservation Advisory Centre van de British Library. Het aantal plaatsen is zeer beperkt!

Het rapport van het seminarie wordt opgenomen in ons documentatieoverzicht.

05-04-2011
  • 08-03-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)