Tentoonstelling 'Gedrukt tot Amsterdam'

Prent van Johannes Muller - Sabijnse maagdenroof

Van 25 juni tot en met 18 september 2011 is er in het rembrandthuis een bijzondere tentoonstelling te zien: 'Gedrukt tot Amsterdam' brengt een selectie van prenten van Amsterdamse prentmakers en uitgevers in de Gouden Eeuw.

De tentoonstelling en de gelijknamige publicatie Gedrukt tot Amsterdam. Amsterdamse prentmakers en –uitgevers in de Gouden Eeuw laat zien hoe prentuitgevers te werk gingen en biedt een overzicht van de prentproductie in de zeventiende eeuw te Amsterdam. De stad was toen het belangrijkste productiecentrum van grafiek. Twee prentmakers en één prentuitgeversbedrijf staan centraal in de tentoonstelling: van Salomon Saverij en Rembrandt, die alom beschouwd wordt als een innovatief etser, en het bedrijf van Cornelis Danckerts. In totaal worden een honderdtal prenten getoond van bekende en minder bekende prentmakers, met een grote diversiteit in de uitgebeelde onderwerpen.

Meer informatie vindt u op de website van het Rembrandthuis.

Details
Datum 
25-06-2011 - 18-09-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 24-06-2011
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)