Tentoonstelling 'Oude edities van de Lof der zotheid'

Editie van de Lof der Zotheid uit 1757

In het Erasmushuis in Anderlecht kunt u nog tot 2 oktober de tentoonstelling 'Oude edities van de Lof der zotheid' bezoeken. De Lof der Zotheid werd in augustus 1511 in Parijs gepubliceerd bij Gilles de Gourmont en bibliothecaris Jean Petit. Het werk kende onmiddellijk een enorm succes en werd zo'n 60 keer heruitgegeven in de zestiende eeuw. Erasmus moest zijn tekst ook verdedigen tegenover de theologen van zijn tijd. De tentoonstelling belicht de verschillende aspecten van dit werk aan de hand van oude edities.

Meer informatie vindt u op de website van het Erasmushuis.

Details
Datum 
21-06-2011 - 02-10-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 13-09-2011
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)