Studienamiddag 'Erfgoed uit de omgeving van de school'

De 11-jarige Jeanne Mesdom (Ieper 1914)

Scholen gaan meestal naar grote centra om er in contact te komen met erfgoed (musea, tentoonstelling, bezoek aan sites). Nochtans kan er ook in de directe omgeving van de school veel erfgoed worden gevonden.

EPICS biedt de mogelijk aan een lokaal archief, museum, bibliotheek of erfgoedorganisatie om hun digitaal materiaal als leerobjecten toegankelijk te maken voor scholen. Scholen komen op die manier in contact met hen. Ook het lokale cultuur- en onderwijsbeleid kan op dit aanbod inspelen.

Meer informatie over deze studievoormiddag vindt u op de website van FARO.

Programma
  • Omgevingsonderwijs en erfgoed: enkele goede praktijkvoorbeelden | Sven De Martelaere (Arteveldehogeschool Gent) en Erwin Declercq (KaHo Sint-Lieven Aalst)
  • EPICS: In de voetsporen van de 11-jarige Jeanne Mesdom doorheen Ieper begin 1914 | Wouter Sinaeve (Museum In Flanders Fields) en Bart De Nil (FARO)
Aanvullende informatie

Deze studienamiddag is een onderdeel van een vormingsdrieluik in het kader van het onderzoeksproject EPICS, dat wordt georganiseerd door FARO en het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed.

14-09-2011
  • 14-08-2011
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)