Summer School in the Study of Historical Manuscripts

Logo Informatie- en Bibliotheekwetenschap Universiteit van Zagar op koffieta

Van 28 t.e.m. 30 september organiseert het departement Informatie- en Bibliotheekwetenschap van de Universiteit van Zadar (Kroatië) een summer school rond onderzoek naar historische handschriften. Het is een vervolg op de summerschool van 2009, waarin het onderzoek naar het oude boek centraal stond.

The main goal of the Summer School is to acquaint participants with the most recent developments and newly emerged concepts in the fields of: historical method and epistemology, research in historical manuscripts; bibliographic information organization and its relation to the archival context; conservation and preservation; and to provide practical introduction to historical collection management with contemporary approaches to digitization. The Summer School also aims to provide participants with insight into current research of Croatian, but also of other historical manuscripts in the region, and to raise their awareness of rich and technologically advanced research information sources, e.g., the CERL Portal for cross-searching catalogues of European manuscripts and early printed materials.

Meer informatie vindt u op de website van de summer school.

Details
Datum 
28-09-2011 - 30-09-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 25-06-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)