Cursus FARO 'Digitaliseren van documenten: module 1'

Logo Faro

Op 7 oktober 2011 start FARO, Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed, met een cursus over het digitaliseren van documenten. Organisatie, procedures en wetgeving staan op het programma van deze eerste module.

Veel bibliotheken, archieven en musea zien dankzij digitalisering talrijke nieuwe mogelijkheden ontstaan. Maar hoe gaat men hierbij te werk? En wat zijn eigenlijk de gevolgen van digitalisering voor de instelling? Deze eerste dag van de cursus 'Digitaliseren van documenten', is bedoeld om beheerders inzicht te geven in een digitaliseringsproject. Aanpak, kritische succes- en risicofactoren en best and bad practices, komen aan bod aan de hand van binnenlandse en buitenlandse voorbeelden. Ook wordt dieper ingegaan op de kosten en baten die bij een dergelijk project komen kijken: de cursisten maken kennis met een rekenmodel 'digitaliseren' en een voorbeeld van een lastenboek voor uitbesteding.

Deze cursus is bedoeld voor diensthoofden en stafmedewerkers. Na module 1 volgt module 2 over de technische aspecten en kwaliteitseisen en module 3 over de Metamorfozerichtlijnen en de technisch-wetenschappelijke context van het digitaliseren van documenten.

Meer informatie vindt u op de website van FARO.

Aanvullende informatie 

U kan zich inschrijven tot 30 september.

Details
Datum 
07-10-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 20-09-2011
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)