Cursus FARO module 2: 'Digitaliseren van documenten: technische aspecten en kwaliteitseisen'

Digitalisering

Op 13 en 27 oktober 2011 kan u deelnemen aan de tweede module van de cursus 'Digitaliseren van documenten', georganiseerd door FARO. Deze module gaat dieper in op de technische aspecten en kwaliteitseisen van digitalisering.

Wanneer je als organisatie met digitalisering aan de slag wil gaan, komen er verschillende zaken bij kijken. Hoe begin je eraan? Welke apparaten en software heb je nodig? Hoe stel je ze in om goede scans te maken? Welk bestandsformaat kies je? Op deze vragen geeft deze cursus een antwoord. Het digitaliseren van de zogenaamde tweedimensionale objecten wordt er besproken: tekst en afbeeldingen op papier of andere dragers. Ook het digitaliseren van boeken en grote formaten, dia’s, negatieven en glasnegatieven komt aan bod.

Tijdens deze cursus doet de cursist voldoende kennis op om zelf een scanstudio in te richten, de toestellen correct in te stellen en de kwaliteitseisen vast te leggen waaraan scans moeten voldoen. De nieuwste richtlijnen en technologieën op het vlak van digitaliseren worden mee opgenomen.

Deze cursus maakt deel uit van een breder cursuspakket. Voorafgaand aan deze cursus is er een lesdag rond procedures, wetgeving en organisatie op vlak van digitaliseren (Module 1). Module 3 behandelt de Metamorfozerichtlijnen en de technisch-wetenschappelijke context van het digitaliseren van documenten.

In het verlengde van deze cursus bracht FARO een 'Handboek digitaliseren van documenten. Technische aspecten en kwaliteitseisen' online.

Meer informatie vindt u op de website van FARO.

Aanvullende informatie 

Inschrijven is mogelijk tot 6 oktober.

Details
Datum 
13-10-2011
Datum 
27-10-2011
  • Agendabericht
  • |
  • 20-09-2011
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)