Feestelijke voorstelling 'Flandrica.be'

Logo Flandrica.be | Erfgoedbibliotheken online

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw en de Universiteitsbibliotheek KU Leuven nodigen u van harte uit op de feestelijke voorstelling van Flandrica.be op donderdag 15 november 2012 om 11 uur in de grote leeszaal van de Centrale Bibliotheek van de KU Leuven. Minister Joke Schauvliege zal op de presentatie aanwezig zijn.

De nieuwe portaalsite Flandrica.be biedt voor het eerst toegang tot volledig gedigitaliseerde boeken, handschriften, kranten, prenten en andere materialen uit zes Vlaamse erfgoedbibliotheken

10u30: ontvangst met beiaardmuziek door Luc Rombouts.

11 uur: plechtige feestelijkevan Flandrica.be

• Prof. dr. Mark Waer, rector KU Leuven
  • Prof. dr. Mel Collier, ere-hoofdbibliothecaris
    KU Leuven en voorzitter van de stuurgroep van Flandrica.be
  • David Coppoolse, projectleider Flandrica.be
  • Ondertekening van de overeenkomst tussen de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en Europeana door de voorzitter en de secretaris van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek
  • Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur
  • Joke van Leeuwen, auteur, dichter, illustrator en winnaar van de Constantijn Huygensprijs 2012

12u30: receptie en broodjeslunch

Randprogramma

Tijdens de receptie en de lunch kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan het Alamire Digital Lab en aan het museum van de Centrale Bibliotheek. Uitzonderlijk zal er een selectie te zien zijn van stukken die zijn opgenomen in Flandrica.be. U kan zich hiervoor nu al aanmelden via het inschrijvingsformulier.

Aanvullende informatie

Op dezelfde dag, ook in Leuven maar in de namiddag, vindt het Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken plaats.

De partners van Flandrica.be

Logo's Partners in Flandrica.be

15-11-2012

Centrale Bibliotheek
KU Leuven
Mgr. Ladeuzeplein 21
3000 Leuven
(Kaart)

Gratis, maar inschrijven vóór 6 november is verplicht

• Via het online formulier
  • Telefonisch: 03 338 87 94
  • Per post: Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw, Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen

Woont u op dezelfde dag in de namiddag ook het derde Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken bij? Dan kunt u zich hier voor de beide evenementen tegelijk inschrijven.

• 18-10-2012
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)