Feestelijke lancering van Boekensteun

Twee zwevende boekjes

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en het Vlaams Fonds voor de Letteren nodigen u van harte uit op de voorstelling van 'Boekensteun'. Minister Joke Schauvliege lanceert dit crowdfundingplatform op donderdag 17 oktober 2013 om 10u30 in FotoMuseum Provincie Antwerpen.

Via crowdfunding, een alternatieve vorm van financiering, kan het publiek de volgende nieuwe boeken of conserveringsprojecten van erfgoedbibliotheken mee helpen realiseren:

• FotoMuseum Provincie Antwerpen: SOS ABC: weekblad in nood
  • DE DAGEN: Van Lezen naar Leven En weer Terug
  • Cultuurbibliotheek Brugge: Hou Vlaanderen op de kaart
  • Katelijne Meeusen & Sarah De Mul: Houd de brief!
  • Koninklijk Conservatorium Brussel: Lively Lovely Libretti
  • Joachim Brackx & Tudor Dulhaz: Het Eiland Verloren
  • Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet, Antwerpen: Red het lusthof der maagden
  • Lies Van Gasse, Han Swolfs & Michaël Brijs: Electric Sheep
  • Grootseminarie Brugge: Unieke, laatmiddeleeuwse Bijbel zoekt nieuwe toekomst
  • Patrik Somers & Uitgeverij Van Halewyck: Het Boek der Waarden / A World Book of Values

10 uur: Ontvangst met koffie

10u30: Feestelijke voorstelling van Boekensteun

• Verwelkoming door Elviera Velghe, directeur FoMu
  • Toelichting bij het samenwerkingsproject 'Boekensteun' door Pierre Delsaerdt, voorzitter van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en Koen Van Bockstal, directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren
  • Lancering van het online crowdfundingplatform 'Boekensteun' door Joke Schauvliege, Vlaams minister van Cultuur
  • Voorstelling van tien crowdfundingprojecten uit de letteren- en cultureel-erfgoedsector

12 uur: Receptie en broodjeslunch

Aanvullende informatie

Meer informatie over het crowdfundingproject van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek vindt u in het activiteitenoverzicht.

Zie ook het nieuwsbericht over de lancering van Boekensteun en het persbericht naar aanleiding hiervan.

17-10-2013

FotoMuseum Provincie Antwerpen | Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Inschrijven

Omwille van het beperkte aantal plaatsen is vooraf inschrijven verplicht. Dit kan via e-mail aan info@vfl.be.

• 09-10-2013
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)